Pariisis 22.-25. oktoobril toimunud toidumess SIAL kuulub Euroopa ja kogu maailma tähtsaimate toidumesside hulka. Tänavu osales SIALil 7020 eksponenti 109 riigist kogu maailmas. Pariisi kogunesid toiduainetööstuste ja kaubanduse esindajad üle maailma. Käisime meiegi toidumaailma trende uudistamas. 

Eesti suursaatkonnas Pariisis toimus rahvusvahelise toidumessi SIAL raames Eesti toitu tutvustav üritus, mille eesmärk oli leida uusi koostööpartnereid ning tekitada huvi Eesti riigi ja toidutoodete vastu. Eesti toidu tutvustusüritusel osales 24 Eesti toidusektori ettevõtet. Esindatud olid ka VOH vaarikamahlad. 

Eesti suursaadiku Prantsusmaal Alar Streimanni sõnul on üritus osa suuremast jõupingutusest tutvustada Prantsusmaal Eesti ettevõtlust. „Saatkond tegeleb pidevalt sellega, et Prantsusmaal tuntaks ja tahetaks teha koostööd Eesti ettevõtetega. Lähenemine läbi Eesti toidusektori nii nõudlikul turul nagu Prantsusmaa on ühtpidi ambitsioonikas ja teisipidi loogiline. Erinevatelt klišeedest peenetest gastronoomilistest eksperimentidest on traditsioonilises Prantsuse köögis eelkõige hinnas lihtsus, puhtad maitsed ja kodulähedased tooted – kõik see, mida väärtustame ka Eestis ja Põhja-Euroopa köögis üleüldse.”
https://www.agri.ee/et/uudised/pariisis-tutvustati-eesti-toitu

Kolme päeva jooksul tutvusime messi värvikate väljapanekutega. Kaheksas hiigelsuures hallis olid esindatud toidutootjad, -valmistajad ja edasimüüjad üle kogu maailma.  Vaarikaid leidsime pakkumistest mitmel viisil külmutatult, kuivatatult, erinavates jookides ja muidugi ka kookides